Nazywam się Izabela Berendt i wraz z moim zespołem, z pasją tworzymy czekoladowe smakołyki…
Moja przygoda z cukiernictwem zaczęła się gdy byłam dzieckiem. Moi rodzice są z zawodu cukiernikami a już 50 lat prowadzą własną Cukiernie w Debrznie. Podpatrywałam pracę mojego taty w zakładzie, a potem zaczęłam mu pomagać. Po studiach na dobre zaczęłam pracę w cukierni Angelika . Starałam się jeździć na różne szkolenia, aby pogłębiać swoją wiedzę Pierwsze szkolenie odbyłam w Szkole Mistrzów pana Kandulskiego w Poznaniu. Później szkoliła się z deserów u pan Bożeny Sikoń. Jeździłam również na szkolenia do Akademii Czekolady w Łodzi. Pragnę spełnić swoje marzenie i oferować ręcznie robione produkty na światowym poziomie z najlepszych naturalnych składników i najwyższej jakości czekolady.
ZAWSZE WYSOKA JAKOŚĆ
Do wykonywanych produktów używamy wyłącznie najlepszych składników, aby zbalansować smak czekolady z różnymi dodatkami. Czekolada produkowana jest 100% identyfikowanych ziaren kakaowych pochodzących z różnych upraw. Czekoladowa Angelika to produkcja rzemieślnicza wszystkie nasze produkty produkowane są ręcznie i w niewielkich ilościach. Łączymy lokalne składniki z egzotycznymi, aby zaskakiwać coraz lepszymi produktami i smakami każdego dnia. Wszystkie moje receptury łączy jedno wysoka jakość produktów: czekolada belgijska wysokiej jakości, orzechy i bakalie wyselekcjonowane i starannie dobrane, miód to prawdziwy od polskich pszczelarzy , masło a nie utwardzony tłuszcz roślinny od lokalnej mleczarni , śmietana świeża od lokalnej mleczarni.
EKO OPAKOWANIA
Opakowania wykonane są bez użycia lakieru i dużej ilości farb, w produkcji opakowań stosuję się technologię suchego tłoku. Zależy nam, aby produkty przez nas stworzone były w pełni naturalne, dlatego przykładamy szczególną uwagę na jakość surowców potrzebnych do produkcji. Decydując się na zakupy w naszym sklepie, świadomie wybieracie Państwo ekologiczne wyroby oraz opakowania, dzięki którym dbamy nie tylko o środowisko, ale również o własne zdrowie.
Biografia producenta
Nazywam się Izabela Berendt i wraz z moim zespołem, z pasją tworzymy czekoladowe smakołyki…
Moja przygoda z cukiernictwem zaczęła się gdy byłam dzieckiem. Moi rodzice są z zawodu cukiernikami a już 50 lat prowadzą własną Cukiernie w Debrznie. Podpatrywałam pracę mojego taty w zakładzie, a potem zaczęłam mu pomagać. Po studiach na dobre zaczęłam pracę w cukierni Angelika . Starałam się jeździć na różne szkolenia, aby pogłębiać swoją wiedzę Pierwsze szkolenie odbyłam w Szkole Mistrzów pana Kandulskiego w Poznaniu. Później szkoliła się z deserów u pan Bożeny Sikoń. Jeździłam również na szkolenia do Akademii Czekolady w Łodzi. Pragnę spełnić swoje marzenie i oferować ręcznie robione produkty na światowym poziomie z najlepszych naturalnych składników i najwyższej jakości czekolady.
ZAWSZE WYSOKA JAKOŚĆ
Do wykonywanych produktów używamy wyłącznie najlepszych składników, aby zbalansować smak czekolady z różnymi dodatkami. Czekolada produkowana jest 100% identyfikowanych ziaren kakaowych pochodzących z różnych upraw. Czekoladowa Angelika to produkcja rzemieślnicza wszystkie nasze produkty produkowane są ręcznie i w niewielkich ilościach. Łączymy lokalne składniki z egzotycznymi, aby zaskakiwać coraz lepszymi produktami i smakami każdego dnia. Wszystkie moje receptury łączy jedno wysoka jakość produktów: czekolada belgijska wysokiej jakości, orzechy i bakalie wyselekcjonowane i starannie dobrane, miód to prawdziwy od polskich pszczelarzy , masło a nie utwardzony tłuszcz roślinny od lokalnej mleczarni , śmietana świeża od lokalnej mleczarni.
EKO OPAKOWANIA
Opakowania wykonane są bez użycia lakieru i dużej ilości farb, w produkcji opakowań stosuję się technologię suchego tłoku. Zależy nam, aby produkty przez nas stworzone były w pełni naturalne, dlatego przykładamy szczególną uwagę na jakość surowców potrzebnych do produkcji. Decydując się na zakupy w naszym sklepie, świadomie wybieracie Państwo ekologiczne wyroby oraz opakowania, dzięki którym dbamy nie tylko o środowisko, ale również o własne zdrowie.